Terug naar boven

Sustainable Development Goals

Wij gaan namens onze klanten actief op zoek naar beleggingen die bijdragen aan het realiseren van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Aan het einde van 2021 hadden we 112 miljard euro in beheer (2020: 91 miljard euro) aan zogenoemde ‘beleggingen in duurzame ontwikkeling’ (SDI’s).

Wederom scoren we met ons vermogensbeheer boven het gemiddelde in de jaarlijkse benchmark UN Principles for Responsible Investment met een A+ voor strategie en governance. In verband met gewijzigde tijdslijnen voor de afgifte van de rapportage is voorliggende score afgeleid van het rapportagejaar 2020.

Samen met PGGM, AustralianSuper en Britisch Columbia Investments Corporation hebben we in 2020 het Sustainable Development Investment Platform (SDI AOP) opgezet.  Dit platform stelt met behulp van kunstmatige intelligentie vast in welke mate beleggingen bijdragen aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. In samenwerking met Qontigo en vermogensbeheerder BlackRock lanceerde APG in september 2021 de iSTOXX APG World Responsible Investment Indices. Het product is gebaseerd op vijf lagen van steeds striktere ESG-criteria en is een reactie op de groeiende vraag naar op maat gemaakte duurzame indexproducten. 

Lees hier het hele jaarverslag