Terug naar boven

 

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar, vanwege twee opzichzelfstaande gebeurtenissen: de wereldwijde coronapandemie en het pensioenakkoord in Nederland. Beide met grote gevolgen voor de samenleving en voor APG.

Voorwoord

Jaarverslag
2020

Hoe we verschil maken

Wij willen bijdragen aan het Nederland van straks: een samenleving waarin we welvaart en welzijn duurzaam delen. Allereerst zetten we ons in om pensioenwaarde te maximaliseren. We doen efficiënt ons werk met een zo hoog mogelijke opbrengst, versterken de band tussen de pensioenfondsen en de deelnemers en zijn een zo goed mogelijke gids in de pensioenwereld. Daarnaast zorgen wij met onze kennis en kunde voor vooruitgang. We nemen actief deel aan het maatschappelijke debat over het Nederland van straks. Namens onze fondsen, maar met ons eigen gezicht en stem.

Het Nederland van straks

Een zo goed mogelijk pensioen - in een leefbare wereld

Voor ons gaat pensioen over mensen. Over leven en samenleven. Iedere dag maken we op het gebied van inkomen voor nu, straks en later écht verschil. Voor 4,7 miljoen mensen die hun pensioen opbouwen of krijgen via één van de acht pensioenfondsen waarvoor wij werken. Dat doen we door een robuuste pensioenuitvoering en een klantgerichte dienstverlening. Maar ook door duurzaam en data-gedreven vermogensbeheer. Duurzaamheid staat centraal in alle beleggingskeuzes. APG heeft zich in 2020 nog nadrukkelijker op de kaart gezet als verantwoorde en toonaangevende uitvoerder.

Onze resultaten in 2020

‘A great place to work’

APG maakt grote veranderingen door. Er komt een nieuw pensioencontract aan en dat zal gevolgen hebben voor het werk van veel APG’ers. Bovendien heeft de coronacrisis ons gedwongen om bijna heel 2020 thuis te werken. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers stond daarom voorop. Daarnaast vindt APG het belangrijk dat alle medewerkers worden gewaardeerd om wie ze zijn en om wat ze kunnen. In 2020 hebben we onze visie en meetbare ambities met betrekking tot diversiteit en inclusie scherper geformuleerd.

Hoe we met elkaar werken